Másodpercek alatt ellopták az autó fényszóróit

lámpalopás
Vágólapra másolva!
Kellemetlen meglepetésben volt része a Volkswagen Touareg tulajának, amikor visszasétált az autójához: hiányoztak a fényszórói. Egy kamera felvette a tolvajok pontos és villánygyors mozdulatait.
Vágólapra másolva!

Érdekes képsorokat rögzített egy orosz ipari kamera, profi alkatrésztolvajokat vett fel akcióban. A felvétel a szokásos módon kezdődik, egy főút mellett parkoló Volkswagen Touareg környékén gyanús alakok tűnnek fel. Elsőre az egyik férfi felméri a terepet és az autót, bár fura módon nem az ajtóknál, hanem az elején. Aztán rutinos mozdulatokkal oldja a lámpatest egy-egy rögzítését, és elsétál.

Társával együtt aztán újra előkerül a sötétből, majd jól begyakorlott fogásokkal kilazítva, a kábelcsatlakozókat gyors mozdulattal kitépve egy pár xenon fényszóróval tűnnek el az éjszakában. Figyeléssel együtt az egész műveletsor egy percig tartott, amiből az érdemi "munka" körülbelül 10-10 másodpercet vett igénybe, a többi időt figyeléssel töltötték.

Bár a Touareg tulaja örülhet, hogy nem az egész autóját vitték el, a lámpák pótlása drága mulatság lesz.

Magyarországon is főleg alkatrésznek lopják az autókat,

de rendszerint egyben, hogy minél több elemet ki lehessen árulni belőle. Persze nálunk is gyakran előfordul azért, hogy katalizátort, légzsákot, lökhárítót, felnit vagy más részegységet visznek csak el, kifejezetten az orgazdák rendelésére. Általában szervizeken vagy internetes hirdetési oldalakon sózzák rá a lopott elemeket a mit sem sejtő vásárlókra.