Az elmúlt évek gazdasági hírei nem épp az autóeladások szárnyalásáról szóltak, legyen szó a hazai vagy az európai és angliai piacról. A Honda főleg megérezte ezt a válságot, de már kész tervekkel vágnak neki a következő időszaknak.

Nem kevesebb, mint öt vadonatúj modellt kíván piacra dobni a japán gyártó, hogy újra visszatérjen az eladási listák elejére. Az újdonságok közül a legfontosabb a 2017-ben érkező következő generációs Civic lesz. Ez a típus egyúttal vadonatúj, turbós benzinmotorokat is hoz magával, ezek váltják fel a Hondára sokáig jellemző, kihegyezett, pörgős szívó erőforrásokat.

A tavalyi évben globálisan 4,5 millió autót értékesített a Honda, de ebből csupán 150 ezer volt, amelyet Európában helyeztek forgalomba.

Forrás: Honda

Ennek bő harmadát, 60 ezret a szigetországban adtak el, ez tehát továbbra is az egyik legfontosabb piaca a cégnek. Épp most kerül piacra a teljesen új HR-V kompakt crossover és a Jazz, de a faceliftes Civic és a CR-V is már a megújulást jelzi. Philip Crossman, a Honda angliai ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az új Civic Type-R is fontos szerepet játszik abban, hogy új vevőket szerezzenek. Ezt a modellt csak limitált ideig, két évig gyártják majd és hamarosan elindul az exportálása Japánba is.

Ha már sportautó, akkor az új hibrid NSX is ott van a palettán, erre már nagyon várnak a rajongók és újra a középpontba kerülhet vele a Honda. Az angliai eladásokat évi 80 ezerre szeretnék feltornázni, ebben nagy szerepet szánnak az új Jazznek.