Újra hidrogénautóban gondolkodik a Mercedes

Mercedes önvezető furgon
Vágólapra másolva!
Már csak néhány nap, és megnyílik a Tokiói Autószalon, ahol sok érdekes újdonságot mutatnak be a látogatók előtt. Addig is több gyártó előzetes bejelentésekkel hergeli a közönséget, és ebből a sorból a Mercedes-Benz sem hiányozhat.
Vágólapra másolva!

Sejtelmes képet tett közzé a Mercedes a Tokióban debütáló új koncepciójáról. A név nélküli autó egy automatizált vezetésre képes egyterű, amely üzemanyagcellás hajtást kapott. A forma meglehetősen minimalista, ék formájú orr jellemzi, viszont érdekes lehet az oldalsó ajtók kialakítása, amelyek osztott kialakításúak. További dizájnelem a hajlított, oldalra forduló szélvédő, ami gyakorlatilag megszünteti az A-oszlop által okozott holtteret és jelentősen javítja a kilátást.

Forrás: Mercedes-Benz

A koncepció sajátossága a túlméretezett kerékjáratok és felnik, de a meglehetősen rövid első és hátsó túlnyúlás is szokatlan egy ilyen jellegű járművön. A belső térről nincs fotó, de könnyen kitalálható, hogy bent hagyományos műszerfalat nem, LCD kijelzőket viszont biztosan találunk. Még van néhány nap találgatni, de a hét végén nyíló kiállításon a többi részletre is fény derül majd.