Régóta megbecsült típus a Subaru Impreza, viszont az évek során a kiváló technikát egyre kevésbé látványos külsőbe csomagolták. Most már a gyáriak is észbekaptak, legalábbis a koncepció alapján.

A Subaru is fontos újdonságot leplezett le a Tokiói Autószalonon, a következő Imprezát előrevetítő ötajtós, ferdehátú tanulmányt, amely egy-két éven belül valószínűleg gyártásba is kerül.

Forrás: Subaru

A német és koreai autókon is megszokott hatszögletű hűtőrács mellett az agresszívabb lökhárító, valamint a gyáriak által “sólyomszem"-nek hívott fényszórók is részét képezik a Dynamic & Solid névre keresztelt formanyelvnek. Oldalt a merész sárvédődomborítások, az övvonal alatti mélyedés és az ajtók felfelé forduló alsó éle dobja fel a látványt. Leghátul már nem olyan különleges az Impreza tanulmány, de a most futó szériához képest lényegesen modernebb és mutatósabb az összkép.

 

Forrás: Subaru

Műszaki tartalomról és a beltérről nem adtak ki információt, viszont a 4,4 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,44 méter magas autóban egyvalamit biztosra vehetünk: a szimmetrikus négykerék-hajtást.