Négy új Seat jön két év alatt

Seat
Vágólapra másolva!
A spanyol gyártó elárulta a terveit, a modelloffenzíva első eleme egy szabadidő-autó lesz.
Vágólapra másolva!

A Seat igazgatótanácsának elnöke, Dr. Francisco Javier García Sanz és a végrehajtó bizottság új elnöke, Luca de Meo jelentették be az autógyártó következő tíz évre vonatkozó, a fenntartható nyereségességet célzó stratégiáját.

Seat Vision 2025 Forrás: Seat

„A három pillér, amelyre a Seat ebben az időszakban koncentrál majd: nagy haszonkulcsú modellek (főleg szabadidő-autók - a szerk.) fejlesztése, az ügyfél-elégedettség előtérbe helyezése, valamint a legvonzóbb autóipari munkaadóvá válni Spanyolországban” – hangzott el. A Volkswagen-konszernhez tartozó autógyártó sok veszteséges év után idén már nyereséget termelt, az év első 9 hónapjában 12 millió eurót.

A prezentáció során Dr. Francisco Javier García Sanz megerősítette a Volkswagen Csoport elkötelezettségét a Seat márka mellett: „Most itt az ideje annak, hogy az elmúlt hetek híreitől függetlenül közép- és hosszú távra tekintsünk előre. A Volkswagen-csoport teljes bizalmát bírja jövőbeli tervünk, amely illeszkedik a stratégiájukba. A következő két évre bejelentett modelljeink a terveknek megfelelően kerülnek majd piacra.”

A Seat négy új modell bemutatását tervezi a következő két évben, ezek közül az első, egy kompakt szabadidő-autó 2016 első felében várható, valószínűleg a Genfi Autószalonon. Ez a kocsi az ismert MQB építőkészletre épül, a technikája a Volkswagen Tiguanból származik majd. A kompakt SUV mellett egy kiskategóriás és egy középkategóriás, hétszemélyes szabadidő-autón is dolgozik a cég, utóbbit az idei Genfi Autószalonon bemutatott Vision 2025 tanulmány vetítette előre.