Papírból is készült egy Nissan Juke

Vágólapra másolva!
Az egyedi és vicces külsejű crossover 5. születésnapját különleges módon ünnepelte meg a Nissan. Elkészítették az életnagyságú origami változatot az autóból.
Vágólapra másolva!

Az ötlet maga nem teljesen új, hiszen nagyjából egy hónapja a Lexus is megépítette az IS-t papírból. A Nissan születésnapi marketingakciónak, hiszen már öt éve, hogy bemutatkozott a Juke, amivel a Nissan nagy sikert aratott. Európában kategóriájának legkeresettebb modellje a megosztó külsejű autó.

Forrás: Nissan

A munkához a brit papírművészt, Owen Gildrsleeve-et kérték fel, aki több mint 200 órát dolgozott a projekten, ez idő alatt több mint 2000 darabból állt össze a teljes autó. Csak a külső héjat készítették el papírból, a cél nem a minél jobb részletesség volt, inkább csak poénra vették a dolgot.

Forrás: Nissan

Az angliai Sunderlandben gyártott autóból már több mint 700 ezer példány járja az utakat, és jövőre érkezhet a második generáció.Ezt már a CMF-B platformra építik majd, ugyanerre épül a következő Nissan Micra és a Renault Clio is. Több részletet jelenleg még nem tudni, de szinte biztos, hogy a különleges formát igyekeznek átmenteni az utódra is, hiszen ez a sikerének az egyik titka.