Koreából kap ellenfelet az Audi és a BMW

Hyundai Genesis luxusmárka
Vágólapra másolva!
Nem minden autógyártó született prémiumnak, viszont mindenki előtt ott a lehetőség, hogy valamilyen módon betörjön ebbe az igencsak jövedelmező körbe. Először a japán gyártók alapítottak luxus almárkákat, most pedig egy dél-koreai konszern is lépett.
Vágólapra másolva!

A Lexus, az Infiniti és a DS mellé hamarosan egy másik, új név csatlakozik a németek babérjaira törő, fiatal prémiummárkák klubjába: a koreai Hyundai úgy döntött, a most Genesis néven árult limuzinjuk önálló életre kell. Mi több, nem csupán létrehozzák a márkát, hanem egyből azt is bejelentették, hogy

2020-ig legalább hat új modellt dobnak piacra.

A név mellé önálló márkajelzést készítettek, valamint egyértelművé tették, hogy a kínálat teljesen el fog térni a Hyundai palettájától. Saját, egyedi dizájn, új embléma, hasonlóan a Lexus és Infiniti esetéhez, ahol szintén látványosan eltér az anyavállalat és a luxusmárka egymástól.

Forrás: Hyundai

Kiemelt hangsúlyt fektetnek majd az ügyfélszolgálatra, és személyre szabott szolgáltatásokat is kaphat a leendő tulajdonos. A Genesis név alatt érkező modellek típusjelzése G betűvel fog kezdődni, tehát várhatóan G70, G80, G90 stb. nevet kapnak majd.

Az új autók formatervéért nem más felel majd, mint a Volkswagentől átcsábított tervező, Luc Donckerwolke, aki 2016 közepétől kezdi meg munkáját a koreai vállalatnál.

Közvetlen felettese a Hyundai dizájnfőnöke, Peter Schreyer lesz.

Az első Genesis decemberben mutatkozhat be, és később lesz kupé is, amihez a korábban bemutatott Vision G tanulmányból merítenek ihletet.