Sziklafalban kötött ki a faroló BMW

animGIF
Car Crashes Hard into Hillside
Vágólapra másolva!
A driftelés, magyarul erőcsúsztatás értő sofőrök játéka. Látszólag egyszerű megcsinálni, csak egy erős, hátsókerék-hajtású (és lehetőleg, de nem feltétlenül differenciálzáras) autó kell hozzá, meg az, hogy jó mélyre nyomjuk a gázpedált. Csakhogy a pontos kormánymozdulatokat nem árt forgalomtól elzárt helyen begyakorolni, különben nagy csattanás lehet a vége.
Vágólapra másolva!

Sokan a Halálos Iramban széria egyik legrosszabb részének tartják a harmadikként bemutatott Tokió Driftet, azonban ott gyakorlatilag az egész film alatt keresztben mennek az autók. Japánban óriási hagyománya van a driftelésnek és maga a film is sokat foglalkozik azzal, hogy a főszereplőt megtanítsa erre. A világ minden táján, így nálunk is versenyeket rendeznek a kilinccsel előre autózók.

Ám videóban szereplő fiatalember nem valószínű, hogy sokat foglalkozott volna a témával, a hegyi szerpentin visszafordítójában egy kis látványt akart nyújtani az ott lévő közönségnek. Ez sikerült is, farolás után nem sikerült megfognia a másik irányba átlendülő az autót, és közvetlenül az út melletti sziklafalnak vágta. Az ütközéstől felborult E90-es BMW kupé szerencsére megvédte a sofőrt, aki pár pillanat múlva a tetőablakon hagyta el az oldalára fordult autóját, de drága tanulólecke volt ez.