Az Infiniti QX30 az alsó-középkategóriás Q30 terepes változata, a technikája ennek is Mercedestől származik.

Az Infiniti, a Nissan prémiummárkája a Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a QX30-ast, amely nem más, mint a nemrég bemutatott új kompakt modell, a Q30 terepruhába öltöztetett változata.

Forrás: Infiniti

A 3 centivel magasabb futóművön, a módosított hűtőmaszkon, a kerékíveken végigfutó műanyag védőelemeken és a tetősíneken kívül a kocsi pontosan úgy néz ki, mint a testvérmodellje, és ugyanott is készül, a Nissan sunderlandi gyárában, az Egyesült Királyságban.

Forrás: Infiniti

A QX30-tól jelentős eladási sikereket várnak Európában és Kínában, mivel ezeken a piacokon a kompakt crossoverek évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az új Infinitinek olyan prémium ellenfelektől kell majd vevőket elhódítania, mint az Audi Q3, a BMW X1, a Range Rover Evoque, vagy a Mercedes GLA, utóbbival meg is egyezik a technikája.

Forrás: Infiniti

Az 1,6-os és kétliteres turbós benzinesek mellett a 2,2 literes dízel is Mercedes motor, az 1,5 literes dízel viszont Renault-fejlesztés. A dízelmotorok hangját aktív zajcsökkentő technológiával csökkentették az Infiniti mérnökei, ezért azt ígérik, a kategória leghalkabb autója lesz a QX30.

Forrás: Infiniti

A Q30 jövő hónaptól, a QX30 jövő nyártól lesz kapható Európában, az Infiniti összesen évi 60 ezer kompakt modell eladásával számol az öreg kontinensen, és még egyszer ennyivel a világ többi részén. Ha bejön a cég számítása, akkor a jelenlegi 173 ezerről akár közel 300 ezerre is nőhet az éves eladásuk.