Kiforduló óriásképernyő lesz a jövő Volvóiban

Volvo concept gif
Vágólapra másolva!
Teljesen átalakul majd a jövő Volvóinak a belső tere, ha bekapcsol a robotpilóta.
Vágólapra másolva!

Nem csak a legújabb autótípusokról szól a Los Angeles-i Autószalon, hanem a jövőről is. A Volvo a Concept 26-tal megmutatta, hogy milyen utastérre számíthatunk majd tőlük az önvezető autók korában.

Forrás: Volvo

Nem véletlen az elnevezés sem, a 26-os szám arra utal, hogy ma egy átlagos sofőr 26 perc alatt ér be a munkahelyére, vagyis ennyi időt spórol majd neki a robotpilóta. Elsőre sok különbséget nem láthatunk egy hagyományos autóbelsőhöz képest, az első ülések közötti konzolba épített tabletszerű érintőkijelzőt leszámítva. A sofőr előtt lévő “klasszikus” műszerfal persze már digitális, van rendes kormánykerék, és a Volvóra jellemző skandináv formák és anyagok, elegáns bőr, fa és fém kombinációja.

Ám ha bekapcsol a robotpilóta, a jobb oldalon egy tévé méretű képernyő fordul ki, a kormány pedig visszahúzódik a műszerfalba. Eközben az ajtóból egy kis asztal fordul ki, amire rátehetjük mondjuk a táblagépünket vagy a laptopunkat.

Forrás: Volvo

A tökéletes kényelemhez az ülések is szükségesek, amelyek a repülők business osztályát idéző fekvő fotellé alakulnak át kiforduló lábtámasszal. A Volvo nem csak az autóbelsők, de az önvezető autók fejlesztésében is élen jár, 2017-ben már automatizált vezetésre képes autókat fognak tesztelni Göteborg utcáin.