Kínában mutatta be a német autógyár az új kompakt szedán tanulmányát, ami a Mercedes CLA és a négyajtós Audi A3 ellenfele lesz.

A BMW gyorsan bővíti az 1-es/2-es modellcsaládját, az ötajtós, a kupé, a kabrió és az egyterű után a következő modell egy négyajtós szedán lesz. Ennek az előhírnökét mutatták be a Guangzhou Auto Show-n, Kínában.

A legfontosabb ellenfele két magyar gyártású autó, az Audi A3 Sedan és a Mercedes CLA leszForrás: BMW

A formás négyajtós jövőre érkező szériaváltozata ugyanarra a padlólemezre épül, mint a 2-es Active Tourer, ami azt jelenti, hogy alapból elöl fog hajtani, persze az összkerékhajtás is elérhető lesz hozzá.

Forrás: BMW

A motorok is az egyterűből ismert erőforrások lesznek, ami azt jelenti, hogy 1,5-2,0 literes, feltöltött három- és négyhengeresek megjelenésére lehet számítani.

Forrás: BMW

Formailag viszont a hátsókerekes 3-asra és a 4-es Gran Coupéra hasonlít az újdonság, szerencsére az arányai nagyon rendben vannak a fronthajtás ellenére is, bár a hosszabb első túlnyúlás azért észrevehető.

Forrás: BMW

A szériaváltozat várhatóan nem nagyon fog különbözni a tanulmánytól, csak rendes kilincseket és tükröket, kisebb kerekeket és hagyományos üléseket fog kapni.