A kecskeméti Mercedes is a legrosszabbak között van

Mercedes CLA
Vágólapra másolva!
Több gyártó is szeret azzal büszkélkedni, hogy mennyire elégedettek a vásárlói, és hogy a nagy részük újra és újra hűséges marad. Ezúttal megfordították a mérleget, így most kiderült, melyek azok az autók, amelyeket a pokolba kívánnak amerikai tulajdonosaik.
Vágólapra másolva!

A fogyasztóvédelemmel foglalkozó neves amerikai lap, a Consumer Reports olyan felmérést készített, amelynek eredményét a legszívesebben valószínűleg letagadnák az érintett gyártók. Több mint 230 ezer autótulajdonost kérdeztek meg arról, hogy megvennék-e másodjára is az autójukat.

Forrás: Jeep

Hat kategóriára bontva összegezték a begyűjtött adatokat, és most ezeket nyilvánosságra is hozták. Ezek alapján a városi terepjáróknál a Jeep Compass-nak jutott ez az “elismerés”, amelyet a gyenge minőségű beltér, a magas fogyasztás és a rossz úttartás miatt kapott.

Forrás: Nissan

Amerikában kedveltek az egyterűek is, de a Nissan Quest nem a vásárlók kedvence. Fokozatmentes CVT váltója és a rossz kilátás a két fő dolog, amiért lehordták. Számunkra kissé kellemetlenül hat, hogy a luxusautók kategóriájában a Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA-t hozták ki a legrosszabbnak.

Forrás: Mercedes

Elsősorban a rázós, túl feszes rugózás és a hamar elkopó gumiabroncsok miatt nem kegyelmeztek a CLA-nak a tulajdonosai. Sportos autók tekintetében a Hyundai Veloster lett a negatív győztes.

Forrás: Hyundai

Különleges karosszériájával (baloldalt egy, jobboldalt két ajtaja van) nincs baj, viszont a gyenge alapmotor és a rossz minőségű beltér nem nyerte el az emberek tetszését. A japán Nissan nem úszta meg az egyterűekkel, ugyanis a nálunk Navara néven ismert Frontier pickup és az Altima limuzin is bekerült a kalapba.

Forrás: Nissan

Magas fogyasztás, nagy fordulókör, gyenge tapadás, rossz vezethetőség szerepelt az indokok között. Az összes választ elemezve kiválasztották az abszolút legrosszabbat is, amely a Kia Rio lett. Ennél az autónál szintén a rossz úttartással voltak gondjaik az embereknek.

Forrás: Kia

Annyit persze érdemes megjegyezni, hogy az itt szereplő autók egy része kizárólag Amerikában kapható, valamint a globális modellek sem teljesen egyforma kivitelben készülnek a különböző piacokra. Egyazon modell amerikai változatában sokszor gyengébb minőségű az utastér és lágyabb hangolású a futómű, mint az európaiban.