A távirányítós Skoda a legjobb karácsonyi ajándék

Skoda 120L
Vágólapra másolva!
Egyre közelebb van a karácsony, ilyenkor már a legtöbben az ajándékokon törik a fejüket. Ha van cseh autókért rajongó gyerek vagy felnőtt a családban, akkor a csodaszép 120L és Tatra 603-as is jó ajándékötlet lehet 58 euróért (18 ezer forint).
Vágólapra másolva!

Érdekes újdonságokkal jelentkezett a legnagyobb cseh autómodell gyártó, az Abrex. Most először távirányítós (rádiós, nem drótos) modellekkel bővítették a kínálatukat, mindkettő egy ikonikus cseh autó. Nálunk is jól ismert volt a Skoda 120L, melynek kereklámpás generációját készítették el 1:14 arányú modellként.

Skoda 120L Forrás: Abrex

Ez a típus még farmotoros volt, de már elöl volt a hűtője, jellegzetes vonásai közé tartoznak a krómozott lökhárítók az ütközőbakokkal, illetve a vasalótalp formájú hátsó lámpák. Míg a 120-as a szocialista korszakban idehaza is az utcakép szerves része volt, addig a Tatra 603-as luxusautó még a keleti blokkban is ritkaságnak számított.

Forrás: Abrex

A Tatra az orosz Zil és Csajka mellett leszámítva az egyetlen luxusautó volt a szocialista országokban. Hátulra beépített, erős, léghűtéses V8-as motorja, speciális hátsó felfüggesztése és kényelmes utastere jócskán kiemelte az akkori autókínálatból.

Forrás: Abrex

Az 5 ceruzaelemmel működő modelleknek LED-es első-hátsó világítása van, maximum 10 km/h sebességgel képesek haladni és rugózásra képes a felfüggesztésük, a Skodában elöl, a Tatraban hátul is.