Több mint tíz, lopásból származó terepjárót és személyautót, valamint számos autóalkatrészt foglaltak le a rendőrök Törökbálinton és Fóton, a gyanúsítottakat őrizetbe vették.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Készenléti Rendőrség és a Budaörsi Rendőrkapitányság szerda este egy törökbálinti ház előtt és annak udvarában egy-egy Honda CR-V típusú terepjárót talált. Az utcán parkoló autó egyedi azonosítójelei hamisak voltak, a járművet a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözte, míg a másik terepjáróra a budaörsi rendőrök adtak ki körözést. 

Törökbálint hétvégi házas övezetében, egy udvarban további öt, ugyanilyen típusú Hondára bukkantak, ezek közül a nyomozás adatai szerint négyet Budapestről, illetve Pest megyéből loptak el. A hétvégi házban tartott házkutatáskor autóalkatrészeket, a lopáshoz használt elektronikai eszközöket és GPS-jelzavarókat is lefoglaltak a nyomozók, akik ezután az egyik gyanúsítotthoz köthető fóti helyszínen szintén - valószínűleg bűncselekmény révén szerzett - gépkocsikat találtak, egyet sértetlenül, hármat szétszedett állapotban.

A Budaörsi Rendőrkapitányság lopás alapos gyanúja miatt egy 43 éves dunaújvárosi és egy 48 éves budapesti lakos ellen, szakértők bevonásával indított eljárást. Mindkettőjüket Törökbálinton fogták el, majd a kihallgatásukat követően őrizetbe vették. Mint utóbb kiderült, a dunaújvárosi férfi ellen több elfogatóparancs volt érvényben.