440 ezerre bírságolják Londonban a motortúráztatást

2015.12.14. 10:22

Aki szándékosan felpörgeti autója motorját, vagy egyéb módon randalírozik járművével az utcákon, akár ezerfontos bírságot is kaphat az angol főváros két kerületében.

Minden nyáron ellepik Londont a közel-keleti milliárdosok, akik a hazájukban uralkodó hőség elől menekülnek. Ők egyedi fényezésű szupersportautóikkal szívesen parádéznak a zsúfolt utcákon, de ez rendkívül irritálja a helyiek többségét, akiket nem hat meg a Ferrarik, McLarenek és Paganik látványa. Főleg a motortúráztatás verte ki a biztosítékot a londoniaknál, mivel ezek a kocsik kifejezetten hangosak.

Forrás: GT Spirit

London elegáns és felkapott kerületeiben, Kensingtonban és Chelsea-ben a helyi tanács ezért most megszavazta a közterületvédelmi rendeletet (PSPO), amelynek célja, hogy a szupersportautók külföldi és helyi tulajdonosai többé ne zavarhassák az itt lakók nyugalmát. A rendelet megtiltja a motorok túráztatását, a parkoló autók motorjának járatását, az utcákon történő versenyzést, a gyorsulási versenyeket, a torlódások szándékos okozását, a felesleges dudálást és a kaszkadőrmutatványokat, mint például a gumiégetést.

Ha valaki észrevesz egy sofőrt, aki a fent említett tevékenységeket űzi az érintett kerületekben, akkor az illető felhívhat egy 24 órás forró vonalat, és jelentheti az esetet. A rendőrségnek jogában áll akár ezer font (440 ezer forint) büntetést is kiszabni ezekért a szabálysértésekért. Ha külföldi elkövetőről van szó - mint általában -, akkor a kerületi tanácsok az adott ország nagykövetségével is felvehetik a kapcsolatot a behajtás miatt, sőt, az adott ország közlekedési hatóságánál a jogosítvány elvételét is javasolhatják.