Végre beárazták az új NSX-et

NSX
Vágólapra másolva!
Amerikában már tudni lehet, hogy mennyibe kerül a hibrid szupersportautó.
Vágólapra másolva!

A Honda elárulta, hogy az Egyesült Államokban az Acura NSX alapára 156 ezer dollár, vagyis 45 millió forint lesz. Az első példányt egy jótékonysági árverés számára ajánlották fel, az online konfigurátort pedig februárban indítják el. Ha minden extrát megrendelnek a kocsihoz, akkor a vételára 205 700 dollárra emelkedik, ami már közel 60 millió forintnak felel meg. Az NSX azonban a fő vetélytársainál, a McLaren 570S-nél, az Audi R8-nál és a Porsche 911 Turbónál így is olcsóbb.

Forrás: Honda

A Honda régóta várt sportautóját eredetileg 2015 második felében vezették volna be a piacra, a késés az elhúzódó fejlesztésnek tudható be. A meghajtást egy 3,5 literes, duplaturbós V6 adja, ez kereken 500 lóerőt és 550 Nm-t tud leadni, ráadásul 7500-as fordulatig pörgethető.

Forrás: Honda

Ehhez kapcsolódik egy kiegészítő villanymotor, így további 47 lóerőt és 135 Nm áll rendelkezésre a hátsó tengelyen. Azonban ezzel még nincs vége, mivel az első kerekeknél is van egy-egy elektromotor, vagyis minden kerék részt vesz a hajtásban.

A rendkívül komplex hajtáslánc Forrás: Honda

A hibrid Honda rendszerteljesítménye 573 lóerő, az erőátvitelről kilencfokozatú, duplakuplungos váltó gondoskodik. Az NSX a 0-100-as gyorsítást alig 3 másodperc alatt letudja (akárcsak a Ferrari 488 GTB), a végsebessége 307 km/h.