Árokban végződött a merész előzés

bogár kamion
Vágólapra másolva!
Elég bosszantó, amikor lassú és túlméretes járművet érünk utol, és persze pont ilyenkor fogynak el a forgalmi sávok is. Ha se szó, se beszéd, besorolnak elénk, akkor is inkább a fékre kell taposni, mintsem a gázra.
Vágólapra másolva!

Jókora munkagépet szállító túlméretes kamion halad az úton, mögötte a kamerás autó (lehet, hogy a kísérőkocsija), baloldali közlekedésű országban. Egy két forgalmi- plusz egy leállósávos úton haladnak, ebből a tréler elfoglal másfelet, hiszen egy sávban el sem férne.

Amikor a bal sáv elfogy, a kamionos és a kamerás autó jobbra húzódik. Ekkor előkerül a piros VW Beetle, amely komoly sebességkülönbséggel vakmerő előzést próbálna végrehajtani. Csak nincs hely, így először félig a fűvön, majd az út menti jelzőoszlopokat is kidöntve az árokban fejezi be a manővert. Szerencséje, hogy ott semmi terepakadály nem volt, így nem lett súlyos baleset a vége.

A kamionos manőverét látva fékeznie kellett volna, és besorolni a kamerás kocsi mögé (a kis követési távolság miatt kettejük közé nem fért volna be). Ugyanakkor a teherautó és a kamerás kocsi sofőrjének is néznie kellett volna a tükröt, és a leállósávra rálógva megvárniuk, amíg befejezi a VW-s a manővert. Nem is beszélve arról, hogy nekik kellett volna elsőbbséget adniuk besorolásnál.