A BBC cáfolja, hogy bakiparádé a Top Gear forgatása

Top Gear
Vágólapra másolva!
Kínos incidensről tudósítanak az angol lapok: egy BBC dolgozótól kiszivárgott információ szerint Jeremy Clarkson utódja képtelen egyszerre vezetni és a kamerába beszélni. A tévétársaság cáfol, és dicséri az új műsorvezetőt.
Vágólapra másolva!

Botrányosra sikerült a producerét felpofozó Jeremy Clarkson és a BBC szakítása, de az új Top Gear széria forgatása sem indul zökkenőmentesen. A Daily Mail, a The Sun és több más brit újság beszámolója szerint az új műsorvezető, Chris Evans nem tud a kormány mögött ülve összefüggő mondatokat formálni.

Jeremy Clarksonnak (balra) nem voltak gondaji a beszéddel, sajtóhírek szerint viszont Chris Evans (jobbra) zavarba jön a kamerától vezetés közben Forrás: BBC

Ezt a lapok a BBC-nél dolgozó forrásra hivatkozva állítják, aki szerint Evans jeleneteit átlagosan tíz nekifutásra sikerül felvenni, emiatt csúsznak a határidők, frusztrált a stáb. Azt is hozzátette, hogy Jeremy Clarkson, James May és Richard Hammond hírből sem ismerte az ilyen problémákat,

régen első vagy második nekifutásra felvették az autóteszteket.

Hivatalos nyilatkozatában ennek éppen az ellenkezőjét állítja a BBC: „A Top Gear producerei meg voltak lepődve azon, hogy mennyire hamar beletanult Chris Evans a folyékony beszédbe, miközben gyorsan vezet. Más moderátorok ilyen helyzetben sokkal nehezebben szokják meg a kamerát, és több gyakorlásra van szükségük”.

Továbbra is különleges autókkal, különleges helyszíneken készülnek a műsorok, és Stig is megmarad Forrás: Top Gear

A két, egymással ellentétes állításból nehéz kihámozni, mi az igazság, kétségtelen, hogy az új műsor producere, Lisa Clark karácsony előtt otthagyta a stábot. Közben a BBC megnevezte a főleg reggeli rádióműsoráról ismert, különleges autókat gyűjtő Chris Evans két műsorvezető társát.

A saját Youtube csatornáján évek óta autós műsort vezető

Chris Harris-nek aligha lesz gondja az egyidejű műsor- és autóvezetéssel,

a Nürburgring-specialista Sabine Schmitz képességeit még nem ismerjük, csak vendégként szerepelt régen a Top Gear adásában.