A Nissan már az apokalipszisre készül

Nissan Titan Warrior
Just as the all-new TITAN XD with its Cummins® 5.0L V8 Turbo Diesel engine has bulked up the standards for customers shopping the light-duty pickup class, the TITAN Warrior Concept was created to take the production version to the extreme. The TITAN Warrior Concept builds on the recent Project Titan, a crowd-sourced customization of an original-generation Titan that sent two U.S. military veterans representing Wounded Warrior Project® on a once-in-a-lifetime adventure in Alaska. The new concept truck also pays homage to Nissan’s heritage of off-road racing and adventuring, which goes back to the days of Baja “Hardbody” competition pickups and Paris-Dakar Rally treks.
Vágólapra másolva!
Amerikában nem csak külön kategóriát képeznek a platós pickupok, hanem komoly kultusz is övezi őket, és rendre az eladási listák élén végeznek. A Detroiti Autószalonon a Nissan is bemutatott egy platóst, amely a kemény tereptől sem ijed meg.
Vágólapra másolva!

Agresszív és macsó kiállású pickuppal érkezett a Nissan a Detroiti Autószalonra. A Titan Warrior névre keresztelt jármű kimondatlanul is a hasonlóan robusztus Ford Raptor ellen készült.

Narancsszínű csíkok törik meg a fekete és a szürke felületek uralmát Forrás: Nissan

Már a méreteivel is tekintélyt parancsol a Nissan, pláne, hogy a hasmagasságot és a sárvédők szélességét is megnövelték a normál Titanhoz képest 7, illetve oldalanként 7,6 centivel.

Egy 5,5 tonnás utánfutót is képes elhúzni a 6 méter hosszú jármű Forrás: © 2016 Nissan/Nissan

Így már befértek az óriási, 37 col átmérőjű off-road gumik, amelyek 18 colos, sötétszürkére fényezett alumínium felniken feszülnek. Ugyancsak nagyobb lett a rugóút, ami a terepezéskor jön jól. Az autó fényezése matt fegyvermetál, a színárnyalatot “Thunder”-nek vagyis viharnak hívja a Nissan.

Négy kipufogó és alumínium alvázvédő lemez Forrás: Nissan

A hűtőrácsot látva bele sem merünk gondolni a gyalogos ütközésvédelem eredményére, viszont az extra hűtőnyílások segítik a motor megfelelő hűtését. A tetőbe LED-es terepfényeket integráltak, illetve változtattak a LED-es fényszórókon is.

Forrás: © 2016 Nissan/Nissan

A Titan Warrior orrában egy ötliteres V8-as Cummins turbódízel dolgozik, amely 310 lóerejével és 752 Nm-ével egy mozdonyt is elvinne. Az irdatlan erőt hatfokozatú Aisin automatikus váltó adja továbbítja a négy kerékhez. A Titan Warrior egyelőre csak koncepció, ám a Nissannál kíváncsiak a közönség reakciójára.