A Nissan már az apokalipszisre készül

2016.01.13. 13:46

Amerikában nem csak külön kategóriát képeznek a platós pickupok, hanem komoly kultusz is övezi őket, és rendre az eladási listák élén végeznek. A Detroiti Autószalonon a Nissan is bemutatott egy platóst, amely a kemény tereptől sem ijed meg.

Agresszív és macsó kiállású pickuppal érkezett a Nissan a Detroiti Autószalonra. A Titan Warrior névre keresztelt jármű kimondatlanul is a hasonlóan robusztus Ford Raptor ellen készült.

Narancsszínű csíkok törik meg a fekete és a szürke felületek uralmátForrás: Nissan

Már a méreteivel is tekintélyt parancsol a Nissan, pláne, hogy a hasmagasságot és a sárvédők szélességét is megnövelték a normál Titanhoz képest 7, illetve oldalanként 7,6 centivel.

Egy 5,5 tonnás utánfutót is képes elhúzni a 6 méter hosszú járműForrás: © 2016 Nissan/Nissan

Így már befértek az óriási, 37 col átmérőjű off-road gumik, amelyek 18 colos, sötétszürkére fényezett alumínium felniken feszülnek. Ugyancsak nagyobb lett a rugóút, ami a terepezéskor jön jól. Az autó fényezése matt fegyvermetál, a színárnyalatot “Thunder”-nek vagyis viharnak hívja a Nissan.

Négy kipufogó és alumínium alvázvédő lemezForrás: Nissan

A hűtőrácsot látva bele sem merünk gondolni a gyalogos ütközésvédelem eredményére, viszont az extra hűtőnyílások segítik a motor megfelelő hűtését. A tetőbe LED-es terepfényeket integráltak, illetve változtattak a LED-es fényszórókon is.

Forrás: © 2016 Nissan/Nissan

A Titan Warrior orrában egy ötliteres V8-as Cummins turbódízel dolgozik, amely 310 lóerejével és 752 Nm-ével egy mozdonyt is elvinne. Az irdatlan erőt hatfokozatú Aisin automatikus váltó adja továbbítja a négy kerékhez. A Titan Warrior egyelőre csak koncepció, ám a Nissannál kíváncsiak a közönség reakciójára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK