Elkapkodták a 700 milliós Lamborghinit

Lamborghini Veneno roadster
Ebből sem látni sokat az utakon: Lamborghini Veneno
Vágólapra másolva!
A szupersportkocsik világában nem meglepő, ha már az értékesítés megkezdése előtt befutnak az első megrendelések a gyártóhoz. Ám ha valami igazán exkluzív járműről van szó, akkor vannak, akik a bemutatót sem várják meg.
Vágólapra másolva!

Még nagyjából két hónap van hátra a márciusban nyíló Genfi Autószalonig, ahol leleplezik az olaszok legújabb csodáját, a Lamborghini Centenariot. A nevéből is következik, hogy ezzel az autóval kívánnak tisztelegni a márka megalapítója,

Ferruccio Lamborghini századik születésnapja

előtt. Annyit már tudni lehet a Centenarioról, hogy mindösszes 40 példányban készül majd, ennek fele kupé, fele pedig nyitott tetős lesz.

Ebből sem látni sokat az utakon: Lamborghini Veneno Forrás: Lamborghini

Részletes műszaki adatok még nem ismertek, de a motort az Aventadorból veszik át, igaz, a 6,5 literes V12-est kicsit megpiszkálják, így várhatóan 759 lóerős teljesítményre lesz képes. Természetesen a formaterv is titok még, de a Lamborghini jelenlegi elnöke annyit elmondott, hogy valami igazán különlegesre számíthatunk, a csúcstechnika és egy közúton is használható versenygép ötvözetét láthatjuk majd.

A Centenario illeszkedik majd a korábbi években bemutatott különleges típusok közé, mint a Sesto Elemento, az Aventador J és a Reventon. Noha a Centenario körül még rengeteg a titok, már látatlanban is elkelt előrendelésben az összes példány, pedig nem egy olcsó darab, 2,2 millió eurót, azaz kb. 694 millió forintot kell fizetni érte.