Havas úton egy sávváltás sem egyszerű

Glenn Highway- Alaska Car Crash
Vágólapra másolva!
Már itthon is kaptunk ízelítőt a havazásból, és tavaszig még valószínűleg lesz ilyen alkalom. Az ilyen útfelületen rendkívüli óvatosság szükséges, finom kormánymozdulatokkal kell irányítani az autót, mert a kapkodás megbosszulja magát.
Vágólapra másolva!

Egy nagy havazás után az üres plázaparkolóban csúszkálni jó móka, ugyanez viszont egy többsávos úton már sokkal kevésbé az. A felvételen szereplő autós is megtapasztalhatta ezt az alaszkai autópályán, mert a saját ügyetlenségével mást is bajba sodort.

A legbelső sávban feltűnik egy Chevrolet Cobalt, amelynek sofőrje szeretne sávot váltani. Ám nem veszi észre, hogy egy pickup épp akkor halad el mellette, ezért, hogy elkerülje az ütközést, hirtelen visszarántja autóját a saját sávjába, de ettől azonnal elveszíti uralmát a jármű fölött. Egy pilanattal később már keresztben csúszik, egyenesen a kamerás terepjáró elé, amely nekiütközik, továbblökve a Chevy-t az árokba, ahová végül ő maga is belehajt. Szerencse, hogy senki sem sérült meg, és még a járművek is viszonylag olcsón megúszták.