Nincs az a hó, amiben ez az autó elakadna

Nissan Rouge Warrior Concept X-Trail hójáró
Vágólapra másolva!
Mély hóban haladva a négykerék-meghajtás, a téli gumi és az emelt hasmagasság mind sokat segíthet. Ám a hegyoldalban és a sípályákon, ahol méterekben mérik a hóvastagságot, már ez is kevés lehet. Pont ilyen helyekre való a lánctalpas X-Trail.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten a havas sípályákra készítette el a Nissan a Rouge Warrior Concept elnevezésű járművét. Tulajdonképpen egyszerű receptet követtek: fogták az X-Trailt, és a kerekek helyére lánctalpas hajtást szereltek.

Forrás: Nissan

A Montréali Nemzetközi Autószalonon bemutatott járműhöz az American Track Truck cég rendszerét használták fel. A különleges meghajtás igényelt némi átalakítást is, így egyedi felfüggesztéseket, illetve kiszélesített kerékjárati íveket is kapott a szabadidő-autó.

Ugyanakkor a hajtáslánc nem változott, gyári maradt a sebességváltó és a négykerék-meghajtás is. Az átalakított X-Trail több mint 58 centis hasmagasságával könnyedén mozog a szűz hóban, és még egy 45 fokos emelkedő sem állíthatja meg, Ha pedig sík a terep, akkor akár 100 km/h-val is száguldhat.

Forrás: Nissan

A Rouge Warrior koncepciót a Micra Kupa 2015-ös győztese, Olivier Bédard is kipróbálta, akinek nagyon tetszett a különleges gép. Elmondása szerint remek szórakozás a vezetése, az ember úgy érzi a volánja mögött, hogy egy fenevadat irányít, amely minden akadályon átgázol.