Ezzel a kombival robbantja fel a középkategóriát a Kia

kia optima sportswagon
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatkozik be a Kia első középkategóriás kombija, az Optima Sportswagon. Nagyon jól sikerült.
Vágólapra másolva!

Az európai vevők imádják a kombikat, a Ceedből jó ideje kínál is ilyen változatot a Kia. Furcsa mód a középkategóriában eddig nem volt klasszikus családi modellje a Kiának, pedig a formás Optima a kezdetektől fogva remek kiindulási alapot jelentett volna.

Forrás: Kia

Az új változat most készült el, élőben a márciusi Genfi Autószalonon lesz először látható. Sportspace néven már tavaly bemutatott egy tanulmányt a Kia, és ami azt illeti, a szériaváltozat sem lett ennél sokkal rosszabb.

Forrás: Kia

A kombi ugyanolyan hosszú, mint a lépcsős hátú Optima (4855 mm), a szélesség (1860 mm) is egyezik. A puttonyos Optima jó szokás szerint a B oszlopig megegyezik az alapjait adó modellel, az elegánsan kialakított hátsó rész 553 liter csomagot képes elnyelni.

Forrás: Kia

Ez 48 literrel múlja felül a szedán adatát, ami jelzi, hogy a mérnökök a forma kedvéért kötöttek némi kompromisszumot. A kombi ugyanazokkal a felszerelésekkel lesz elérhető, mint a szedán, a kínálatban szereplő egyetlen dízelmotor a 141 lóerős 1.7 CRDi.

Forrás: Kia

163 lóerős a kétliteres alap benzines, míg a GT változatban kétliteres turbó dolgozik 245 lóerővel, ez kizárólag hatfokozatú automatával rendelhető. Az Optima Sportswagon Koreában készül, a tervek szerint a negyedik negyedévtől lesz kapható Európában. Az árakat még kalkulálják.