Vágólapra másolva!
Bemutatta első szabadidő-autóját a Maserati, az autó a Levante nevet kapta. Már tavasztól kapható.
Vágólapra másolva!

Öt évvel ezelőtt jelezte a Maserati, hogy készül első szabadidő-autójának bemutatására, a 2011-es Kubang tanulmányt azonban sokáig nem követte szériaváltozat. A végleges modellt végül Levante névre keresztelték, élőben a márciusi Genfi Autószalonon lesz látható.

Forrás: Maserati

A Maserati történetének első SUV-ját már gyártják a Fiat Chrysler mirafiori üzemében, így már tavasszal elkezdődhet az értékesítése Európában. A világ többi részén az év második felétől lesz kapható.

Forrás: Maserati

Míg az SUV eleje izgalmas és érdekes lett, a hátuljával nem foglalkoztak sokat, szinte bármelyik kategóriatársával összetéveszthető. Egyelőre nem mutattak hivatalos képet az utastérről, de valószínű, hogy a Ghiblivel szoros rokonságban áll az autó.

Forrás: Maserati

Ugyanígy titok még a részletes műszaki specifikáció is, de kiszivárgott adatok szerint a motorokon is a Ghiblivel osztozik majd a Levante, azaz két V6-os, háromliteres benzinessel (350 és 430 lóerő) és egy V6-os dízellel lesz kapható. A gyengébbi benzinessel 6,3, az erősebbel 5,2 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az SUV.

Forrás: Maserati