Elkezdték a manipulált magyar Volkswagenek javítását

vw tdi
Vágólapra másolva!
Magyarországon is elindult a Volkswagen szervizakciója, az eredetileg közölt menetrend szerint zajlik a manipulált dízelmotorokkal szerelt autók javítása a márkaszervizekben.
Vágólapra másolva!

Elsőként a Volkswagen Amarok modellekbe telepítenek új motorvezérlési programot - írta közleményben az importőr Porsche Hungaria.

Márciusban a kétliteres TDI motorral szerelt Passatok következnek. A második negyedév végén kerülnek sorra az 1,2 literes dízelmotorok, és az akció utolsó fázisában, a harmadik negyedévben az 1,6 literes motorok.

Az EA 189 motorcsalád tagjain szoftverfrissítést hajtanak végre a szervizekben, emellett az 1,6-os motorok szívórendszerébe egy áramláskiegyenlítőt is beépítenek. Ezekkel a módosításokkal a járművek megfelelnek az Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási szabvány teljesítéséhez előírt határértékeknek.

A Volkswagen a legbonyolultabb munkát hagyta a végére Forrás: Volkswagen

Az akció első tíz napja alatt Magyarországon az érintett 600 Amarok 25 százalékába telepítették az új szoftvert - közölte a Porsche Hungaria. Németországban már a járművek több mint fele van túl a szoftverfrissítésen az első három hét alatt.

Magyarországon az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség javításra a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral Magyarországon 12 427 Volkswagen személyautót, 4343 Volkswagen haszonjárművet, 11 964 Skodát, 6014 Audit és 535 Seatot adtak el.