A hosszú évek óta közös miniautó-trió után újabb közös együttműködést visz tovább a Toyota és a PSA konszern. Újra lesznek hármas ikrek a kisméretű furgonokból. 

Genfben a divatos terepjárók, vágyott sportkocsik és izgalmas tanulmányok között nem sokan legyeskedtek az új furgonok körül, de nemsokára  részei lesznek az utcaképnek. Genfben a (Jumpy helyére lépő) Citroen Spacetourer, a Peugeot Traveller és a Toyota Proace ülésekkel berendezett személyszállító kivitelben mutatkozott be, de hamarosan mindből lesz lemezelt oldalfalú furgon is.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Háromféle hosszúsággal (4,60, 4,95 és 5,30 méter) lehet megrendelni őket, a magánvásárlóknak kétféle felszereltséggel, 5,7 vagy 8 üléses kivitelben. Hivatásos személyszállításra lesz belőlük egy 9 személyes kivitel is, míg a fényűző Business VIP 6 vagy 7 különálló fotellel lesz berendezve. Kiszerelt ülésekkel 4900 literes lesz a raktér, míg az 1,9 méteres magassággal mélygarázs-kompatibilis lesz mindegyik változat.

Forrás: Toyota

Nemrég remek, ötcsillagos eredményt értek el az Euro NCAP törésteszten, részben annak köszönhetően, hogy a furgonok világában nem túl elterjedt vezetéssegítő rendszerek (sávtartó, holttérfigyelő, táblafelismerő, vészfékasszisztens) is elérhetők hozzá.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Szintén a személyautók világát idézi a szórakoztató elektronika is nagy érintőképernyővel, okostelefon tükrözéssel, online funkciókkal, hangvezérléssel.Nem túl meglepő módon csak dízelek leszek a kínálatban, és ezek nem a Toyota, hanem a PSA gyáraiból érkeznek.

Forrás: Toyota

Az 1,6-os változat 95 vagy 115 lóerős, kiviteltől függően öt- vagy hatsebességes kézi, illetve hatfokozatú robotizált váltóval. Kétliteres, 150 vagy 180 lovas HDI hajtja a csúcsmodelleket, ezekhez opcióként klasszikus bolygóműves automatát kínálnak. A kínálat érdekessége lesz a francia terepspecialista Dangel fejlesztette feláras 4x4 hajtás.