Titok, hogy mikortól bírságolnak a szupertraffipaxok

új traffipax
Vágólapra másolva!
Jelenleg is teszteli a rendőrség a tavaly telepített fix traffipaxokat: felvételek folyamatosan készülnek, de a bírságolás még nem indult el. Hamarosan jön az éles üzem.
Vágólapra másolva!

Még mindig nem dőlt el, mikor veti be a rendőrség a Véda rendszert, de Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője szerint tulajdonképpen az már ma is élesben üzemel, csak még nem bírságolják meg a kamerák által rögzített szabálysértések elkövetőit – írta a Népszabadság.

Az ezredes nem tudta megmondani, mikor indul az éles üzem. "Nem kell sokat várni, és a rendszer már a bírságokat is kiszabja" – mondta konkrét időpont emlí­tése nélkül Óberling.

Be vannak kapcsolva a kamerák, de még nem bírságolnak Forrás: Origo

Megismételte viszont a rendőrség korábbi ígéretét: legalább két héttel a bírság funkció élesítése előtt figyelmeztetni fogják az autósokat.

A Véda rendszer alkalmas forgalomszámlálásra, sebességmérésre, a tiloson áthajtás és a záróvonal átlépésének rögzítésére, valamint képes ellenőrizni, hogy az autóban ülők használ­ják-e a biztonsági övet.

Automatikusan figyeli, hogy a látóterében áthaladó autókra kötöttek-e felelősségbiztosítást, befizették-e az adót utánuk, illetve nem körözik-e a járművet. December végén a rendőrség azt közölte, hogy a tesztelés akár hónapokig is eltarthat.