Magyar alkalmazás helyettesítheti az Ubert Budapesten

sofőrszolgálat
Vágólapra másolva!
Nehezen lehet uberes autót találni, amióta levették az első rendszámot az egyik sofőr autójáról. Van magyar alternatíva.
Vágólapra másolva!

Jelenleg az Uber-sofőrök egy része fél a több mint félmillió forintos büntetéstől, ezért amíg nem szerzi meg a szükséges engedélyeket, inkább nem vállal fuvart.

A túlkereslet miatt viszont az Uber sokszor kénytelen szorzót alkalmazni, vagyis árat emelni, ami csökkenti a versenyképességét.

A rendszerben szereplő összes sofőrszolgálatnak van felelősségbiztosítása

Van magyar fejlesztésű közösségi alternatíva a kialakult helyzetre, a SofőrHívó lehet esetleg jó megoldás. A SofőrHívó természetesen nem közvetlen konkurenciája az Ubernek, mert nem személyszállítást kínál, hanem a sofőrszolgálatokat versenyezeteti, vagyis a fuvar az ügyfél saját autójával történik.

Az app összekapcsolja a sofőröket a felhasználókkal úgy, hogy a felhasználók ajánlatot kérnek konkrét útvonalra, majd a sofőrszolgálatoktól beérkezett ajánlatokat összehasonlítva választják ki a számukra megfelelőt. A sofőrszolgálatok a két legfőbb paraméterrel, az út díjával, valamint a kiérkezési idővel licitálhatnak az utasokra.