Nehezen lehet uberes autót találni, amióta levették az első rendszámot az egyik sofőr autójáról. Van magyar alternatíva.

Jelenleg az Uber-sofőrök egy része fél a több mint félmillió forintos büntetéstől, ezért amíg nem szerzi meg a szükséges engedélyeket, inkább nem vállal fuvart.

A túlkereslet miatt viszont az Uber sokszor kénytelen szorzót alkalmazni, vagyis árat emelni, ami csökkenti a versenyképességét.

A rendszerben szereplő összes sofőrszolgálatnak van felelősségbiztosítása

Van magyar fejlesztésű közösségi alternatíva a kialakult helyzetre, a SofőrHívó lehet esetleg jó megoldás. A SofőrHívó természetesen nem közvetlen konkurenciája az Ubernek, mert nem személyszállítást kínál, hanem a sofőrszolgálatokat versenyezeteti, vagyis a fuvar az ügyfél saját autójával történik.

Az app összekapcsolja a sofőröket a felhasználókkal úgy, hogy a felhasználók ajánlatot kérnek konkrét útvonalra, majd a sofőrszolgálatoktól beérkezett ajánlatokat összehasonlítva választják ki a számukra megfelelőt. A sofőrszolgálatok a két legfőbb paraméterrel, az út díjával, valamint a kiérkezési idővel licitálhatnak az utasokra.