Magyarul beszél David Hasselhoff egykori csodaautója

kitt
Vágólapra másolva!
A magyar K.I.T.T. négy és fél évig épült, közúton 11 litert fogyaszt átlagban. Három akkumulátor kell bele.
Vágólapra másolva!

A Telenor Okostelefon Akadémia pénteki rendezvényén mutatkozott be egy teljes egészében magyar fejlesztésű K.I.T.T. A Knight Rider legendás autójának hazai közutakon is használható változata nagyjából 11 litert fogyaszt százon, pedig az autó alapjául szolgáló Pontiac Trans-Am fejlettebb, már központi befecskendezéses motorral van felszerelve.

Bár az Egyesült Államokban teljes iparág épül a K.I.T.T.-replikák gyártására, Magyarországon kevesen foglalkoznak ezzel, Varga Zsoltnak négy és fél év munkájával, saját kezűleg kellett átalakítania az eredetileg piros színű Trans-Amet a csillogó fekete, kultikus autóvá az elektronika összeállításától kezdve egészen a kárpitozásig.

Forrás: Telenor

Nem csak a műszerfal villogó fényei, és a belső tér olyan, mint az eredeti, a kocsi Bluetoothon keresztül még beszéltethető is - a nemrég elhunyt Versényi László jól ismert hangján szólal meg a Knight Riderből ismert mondatokkal.

K.I.T.T.-et nem könnyű működőképes állapotban tartani: például a sorozatban látható, nyolcvanas évekbeli csúcstechnológiához való hűség érdekében nem lehet kisfogyasztású LED-eket alkalmazni benne, így csak az autó orrában lévő futófény izzói 500 watt áramot fogyasztanak - nem véletlen, hogy három darab akkumulátor is van a kocsiban.