Háromnapos közúti razziát tart a rendőrség

rendőr igazoltatás
Budapest, 2013. február 28. Tóth Balázs rendőr százados (b, rendőrautó mögött takarva) és Pásztor István Krisztián rendőr törzszászlós közúti ellenőrzésre megállít egy személygépkocsit Újpesten, a Megyeri úton 2013. február 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Március 16. és március 18. között fokozott közúti ellenőrzésekre lehet számítani, a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A péntekig tartó akció keretében a rendőrség fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Az egész Európára kiterjedő "Seatbelt" ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre a TISPOL-tagállamok.

A rendőrség szerint a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A rendőrség fokozott figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, valamint agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére. Az intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

A közúti kontroll kiterjed a járművek és a sofőrök okmányaira, a jármű hatósági jelzéseinek meglétére, a műszaki állapotára, továbbá a szállítmányok és rakományok ellenőrzésére.