Megújult a világ legnépszerűbb autója

2016.03.25. 10:05

A Toyota modellfrissítést hajtott végre a Corollán, hogy a kompakt szedán megjelenése illeszkedjen a többi modell közé.

2015-ben toronymagasan volt a világ legnépszerűbb autója a Toyota Corolla, 1,34 milliót adtak el belőle, míg a második helyezett Volkswagen Golfból csak 1,04 milliót. A 150 országban árusított típus sikere rendkívül fontos a Toyotának, mert az eladásai 20 százalékát adja. Azonban hiába alakulnak remekül az eladások, az életciklus felénél esedékes modellfrissítést a sikermodell sem kerülhette el.

Forrás: Toyota

A 11. generációs Corolla európai verziója – amit Törökországban gyártanak – 2013-ban jelent meg a piacon, így már ráfért a ráncfelvarrás. A szépészeti beavatkozás után a kocsi orr-része már illeszkedik a Toyota legújabb formanyelvébe, amelyet már az Auris, az Avensis és a RAV4 is megkapott a legutóbbi modellfrissítésekkel. Elegánsabbak lettek a fényszórók, a kisebb hűtőmaszkot a nagyobb alsó ráccsal ellensúlyozták a formatervezők.

Forrás: Toyota

A felfrissített Corollán elöl hátul LED-es lámpák világítanak, de átalakultak a lökhárítók, és a hűtőmaszk is. Krómdíszítést kapnak a kilincsek és a csomagtartó is, emellett új, 16-17 colos könnyűfém felnik jelentek meg, és a színválasztékot pedig három új színnel bővítették.

Forrás: Toyota

Műszakilag nem változott a kocsi, de a vezetéstámogató rendszerek kínálatát kibővítették sávváltásra figyelmeztető, táblafelismerő, vészfékező rendszerekkel, és már automatikusan felkapcsolódó távolsági fény is elérhető. A felfrissített Corolla nyáron érkezik meg a kereskedésekbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK