Visszakerült az ötperces türelmi idő a parkolási rendeletbe

2016.03.30. 13:22

Az előzetes híreknek megfelelően visszakerült a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja és a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő, és a várakozási díjfizetést a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja - áll az elfogadott előterjesztésben.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolásüzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - felülvizsgálják, és arról ismét tárgyal majd a Fővárosi Közgyűlés.

A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba. Az előterjesztést 22 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

KAPCSOLÓDÓ CIKK