Íme, az ország legfurcsább eladó autója

Graf Carello villanyautó
Vágólapra másolva!
Keskeny, benzin helyett árammal megy, és a képek alapján a háztáji kínai autóépítés legjavát nyújtja a 2013-as évjáratú Graf Carello. Már ha egyáltalán úgy hívják.
Vágólapra másolva!

Amióta bevezették a zöld rendszámot és vele fő kedvezményként az ingyenes parkolást, egyre többen fordulnak az olcsón (vagy nyilvános pontokon ingyen tölthető) villanyautók felé. Igen ám, de a pár százezer forintos kategóriában furcsa triciklik, golfkocsik és papírok nélkül átalakított Suzukik közül lehet csak válogatni, az érdemi kínálat egymillió forint körül indul.

Forrás: Használtautó.hu

Épp ezért találtuk érdekes fogásnak a Használtauto.hu-n a Graf Carello Minibil autócska hirdetését, potom 690 ezer forintért. A szöveg szerint 2013-as évjáratú, de gyakorlatilag használatlan, és öt darab 12 voltos, 120 Ah-s akku látja el árammal. Próbáltunk róla többi infót szerezni, de a gyógyászati segédeszközöket gyártó Graf Carello honlapján - és kép alapján a keresőkben - híre sem volt a típusnak. Valószínűleg a hirdetőoldal legördülő ablaka nem dobta fel a márkáját, ezért sorolták ide.

Forrás: Használtautó.hu

A hirdetésben is említik, hogy kínai gyártmányról van szó, és ebben a képek láttán egy pillanatig sem kételkedtünk volna. Bármilyen is a márkája, sokkolóak az arányai, a keskeny bódéban egymás mögött ülnek az utasok (állítólag hátul ketten is gubbaszthatnak). Ködlámpa, alufelni és MP3-rádió gazdagítja a felszereltséget, igencsak kérdéses minőségben. Oldalnézetből is megdöbbentőbb képet nyújt: mintha a régi Daewoo Matiz ajtajait szerelték volna rá, csálén, fura ablakkivágásokkal.

Forrás: Használtautó.hu

Rendszáma nincs, de EU-s típusbizonyítvány híján bajos is lenne autóként levizsgáztatni. Régen az ilyen eseteket simán el lehetett intézni egy adásvételivel és biztosítással, mondván, hogy négykerekű segédmotor, néhány éve viszont a mopedautókat is rendszámozták, és aztóta több helyen ellenőzik a rendőrök. Egy szabályozatlan területe van a motoros négykerekűeknek, a járműnek nem minősülő gyógyászati segédeszközöké (max. 10 km/h sebességel), de fedett kerekesszéknek ez azért túl nagy.