Az autóbalesetben elhunyt amerikai színész lánya, a 16 éves Meadow Walker 10,1 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) kártérítést kap peren kívül amerikai lapok szerint.

Az összeget Roger Rodas pénzügyi tanácsadó hagyatékából, peren kívüli megegyezéssel ítélték neki. Rodas vezette azt a Porsche Carrera GT-t, amelyben utasával, a Halálos iramban-filmek sztárjával együtt 2013-ban életét vesztette.

Paul WalkerForrás: AFP/Max Nash

Meadow Walker ügyvédje, Jeffrey Milam közleményében azt írta, "az összeg csak töredéke annak, amit Walker világhírű filmsztárként keresett volna, ha élete nem végződik tragédiával". Meadow a neki megállapított összegből mintegy 7,2 millió dollárt fog kapni, miután a költségeket és az ügyvédi díjat levonták.

A színész lánya pert indított a Porsche ellen azt állítva, hogy az általuk gyártott autó hibái okozták a halálos balesetet. Tavaly májusban Rodas özvegye is beperelte a Porschét, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. A Los Angeles-i szövetségi bíróság a héten a vádakat bizonyítékok hiányában elutasította.