Rendőrautókkal versenyeztek Győrben

Rendőrverseny Győrben, animGIF
Vágólapra másolva!
Balesethelyszínelő- és járőrversenyen mérték össze tudásukat Győr-Moson-Sopron megye és Komárom-Esztergom megye rendőrei.
Vágólapra másolva!

Első alakommal rendezték meg közösen a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot érintő Balesethelyszínelő Versenyt a járőrök számára kiírt Megyei Szakmai Versennyel.

A versenyzők először elméleti teszteken adtak számot tudásukról, aztán gyakorlati feladatként a motoros, illetve az autós járőröknek kialakított pályát teljesítettek az egyenruhások.

A helyszínelőknek külön beállított helyzetekben kellett bizonyítaniuk a tanult és a munkájuk során tapasztalati úton megszerzett tudásukat. Végezetül egy közeli forgalmas útkereszteződésben karos forgalomirányítás volt a feladat.

Az óvodásoknak tetszett a rendőrségi Audi TT Forrás: Rendőrség

A helyszínelők megmérettetését a Csornai Rendőrkapitányság beosztottja, Kocsis Zoltán nyerte, a második helyen Kóbor Péter végzett az Esztergomi Rendőrkapitányságról, a dobogó harmadik fokára pedig a Tatabányai Rendőrkapitányság egyenruhása, Süveg Péter állhatott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a verseny idejére a parkolóban felsorakoztatta szolgálati járművei jelentős részét, többek között az autópályás gyorshajtók rémét, az Audi TT-t is.