Óriásrazzia indul, az összes traffipaxot a gyorshajtókra küldik

traffipax
Vágólapra másolva!
A magyar rendőrség is részt vesz az egész Európára kiterjedő Speedmarathon akcióban. Április 21-én, 24 órán keresztül az összes traffipaxszal gyorshajtókra vadásznak.
Vágólapra másolva!

Magyarország az idén is részt vesz az európai rendőrségek Speedmarathon névre keresztelt akciójában. Egy teljes napon, azaz 24 órán keresztül az összes bevetésre képes sebességmérővel gyorshajtókra vadásznak majd.

Idén április 21-én 6.00 órától április 22-én 6.00 óráig ellenőrzik majd az autósok sebességét az utakon, egy-egy műszer több ellenőrzési helyen is mér majd.

Forrás: MTI

A rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölésébe a lakosságot is be szeretné vonni, így javaslatokat vár arra, hogy ezen időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Ezen a címen április 19-én 8.00 óráig várják a javaslatokat. (A megyékben a Budapest szó helyett az adott megye nevét, több név összetételéből álló megye esetén az első nevet kell feltüntetni. Például Győr-Moson-Sopron megyében [email protected] címen várja a rendőrség az ötleteket.)

A végső helyszíneket és időpontokat a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a rendőr-főkapitányságok jelölik ki. Az előző évhez hasonlóan ismét részletes listát tesz majd közzé a rendőrség az ellenőrzésekről megyei bontásban. Az idén már a frissen telepített fix traffipaxok is figyelik majd az autósokat.

A tavalyi összeurópai ellenőrzési akció során a legtöbb gyorshajtót Németországban (mintegy 11 ezer) és Olaszországban (5,5 ezer) fogták el, Magyarország a harmadik helyre került ötezer gyorshajtóval.