Megfeleződtek a Mitsubishi rendelései a botrány miatt

mitsubishi
Vágólapra másolva!
A fogyasztási botrány kipattanása óta feleannyi Mitsubishit rendelnek a japán vásárlók, mint korábban. Nem mond le a cég vezetője, az autógyártás sem áll le.
Vágólapra másolva!

Futótűzként terjedt el a nemzetközi sajtóban, hogy a Japánban kipattant fogyasztási botrány miatt akár a Mitsubishi (autógyártással foglalkozó részlegének) léte is veszélybe kerülhet, a cég azóta próbálja csitítani a kedélyeket. A legnagyobb hírügynökségek és japán lapok is megírták, hogy akár a cég elnöke és vezérigazgatója is távozhat a botrány miatt, erre azonban később úgy reagáltak, hogy ezek a hírek csupán spekulációk.

Tény viszont, hogy a botrány április 20-ai kipattanása óta megfeleződtek a Mitsubishi japán rendelései. "Amióta megtörtént a bejelentés, a napi belföldi autórendeléseink a felére estek vissza" - mondta a Mitsubishi ügyvezetője, Aikava Tecuro.

A botrányban japán belpiacos modellek érintettek, de az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) már bejelentkezett a Mitsubishinél "adategyeztetésre"

Sem ő, sem a cég elnök-vezérigazgatója, Maszuko Oszamu nem tervezi ugyanakkor a lemondást, így vállalva felelősséget a botrányért. Mint kiderült, a Mitsubishi 25 éve alkalmaz olyan módszereket a fogyasztásmérésre, amely nem felel meg a japán szabványoknak.

"Az én felelősségem és küldetésem, hogy újra növekedési pályára állítsam a céget. Meg sem fordult a fejemben a lemondás, ezek a hírek spekulációk" - tette hozzá Aikava. A Mitsubishi egyetlen modellje forgalmazását sem állítja le az ügy miatt, minden megy tovább, ahogy eddig. Az európai vásárlóknak különösen nincs mitől tartaniuk, megrendelt autóikat megkapják, az alkatrészellátásban sem lesz fennakadás.