Ritka BMW-k, Jaguar- és Alfa Romeo-különlegességek is felvonulnak a pünkösdi hétvégén a Balatonfüred Concours d'Elegance elnevezésű autós rendezvényen.

Zoób Kati divattervező, a rendezvény fővédnöke azt mondta, hogy több mint 50 autóritkaság látható majd a versenyen, köztük muzeális BMW-k, melyek az autógyár centenáriumának tiszteletére vonulnak fel. Hozzátette: cseh, szlovák, osztrák és német gyűjtők jóvoltából olyan exkluzív márkák darabjaival is találkozhatnak a látogatók, mint a Farman, a Duesenberg, a Hispano Suiza és a Bugatti. Egy Ausztriából érkező Rolls-Royce ritkaságnak számít, hiszen az 1920-as években mindössze négy darab készült belőle - jegyezte meg a fővédnök. Színesíti a palettát egy magyar gyűjtő 1964-es Jaguar modellje is.

Gondolná, hogy ez a szépség egy Tatra? Négyhengeres, léghűtéses boxermotor gondoskodott az 1936-os Tatra 75 Cabrio mozgatásárólForrás: Photo Golej

Az olasz autógyártást egy 1959-es Alfa Romeo képviseli, francia ritkaságként pedig egy Facel Vega látható majd - részletezte Zoób Kati, hozzáfűzve, hogy felvonul a versenyen Festetics Ernő gróf egykori versenyautója is, amelyet svájci tulajdonosa magyar nemzeti színekre festetett. A második világháború előtt készült járművek, az 1945 és 1985 között gyártott autók és az 1985 és 1995 között forgalomba került négykerekűek szépségversenye zajlik majd.

A 2015-ös Balatonfüred Concours d'Elegance győztese egy Hispano Suiza voltForrás: BCDE

A péntek délután kezdődő Concours d'Elegance teret ad szakmai fórumoknak is, szombat délután pedig mini divatbemutatók színesítik a kínálatot, a ruhák stílusában is az autózás nagy korszakai köszönnek vissza. Az eredményhirdetés vasárnap délután lesz, majd a közönség által legszebbnek ítélt autó vezetésével díszkörre indulnak a kiállított járművek Balatonfüred belvárosában.