Befejezik a legmókásabb Toyota gyártását

Toyota FJ Cruiser
2009 Toyota FJ Cruiser.
Vágólapra másolva!
Kevés olyan ötletes és játékos formájú autót készített a világ legnagyobb autógyártója, mint amilyen az FJ Cruiser volt. Kár, hogy csak augusztusig fogják gyártani.
Vágólapra másolva!

A Toyota retró szabadidő-autójának, az FJ Cruisernek a formája a legendás, 1960 és 2001 között gyártott Land Cruisert FJ40-est idézi. Fő piaci Amerika volt, de aztán ott 2014-ben befejezték az értékesítését, azóta már csak Ausztráliában és a Közel-Keleten lehet kapni.

Forrás: Toyota

Az alvázas FJ Cruiser a Land Cruiser technikájára épült, ami megmagyarázza jó terepjáró képességeit. Tanulmányként a 2003-as Detroiti Autószalonon mutatkozott be, aztán a kedvező fogadtatás miatt készült el a szériaváltozat, ami ugyanitt debütált két évvel később.

Forrás: Toyota

Az összkerekes szabadidő-autó mozgatásáról egy 272 lóerős négyliteres V8-as benzinmotor gondoskodik, az erőátvitelt ötfokozatú automatikus váltó végzi.

Forrás: Toyota

„Az FJ Cruiser elhajt a naplementébe. Arról lett híres, hogy egyaránt alkalmas volt kemény terepjárásra, sokféle sporthoz, de családi autónak is a hétköznapokra. Az egyik legikonikusabb Toyota SUV modellként vonul be a történelembe, egy olyan autóként, ami sokat tett a Toyota márka felvirágoztatásáért” – mondta róla Tony Cramb, a Toyota ausztráliai értékesítési és marketing igazgatója.