12 ezer megrendelést törölt a Tesla az olcsó modelljére

Tesla Model 3
Vágólapra másolva!
Amikor a Tesla nemrég bemutatta legújabb típusát, a Model 3-at, valóságos tömegroham alakult ki érte, noha a végleges változatot még nem is ismerjük. Mostanra történtek visszamondások is, de azért Elon Musknak nincs oka az aggodalomra.
Vágólapra másolva!

A 35 ezer dollárba (9,9 millió forint) kerülő Model 3 áprilisi bejelentése után szinte napok alatt óriási érdeklődés alakult ki az autó körül. Noha még csak prototípusként létezik, és a végleges verzióját csak 2017-ben kezdik árusítani, jelen adatok szerint már közel 400 ezren döntöttek mellette. Ők ezer dolláros foglalót fizettek be, ami semmilyen kötelezettséget nem jelent számukra.

Tesla Model 3 Forrás: Tesla

Mostanra kiderült, 4200-an véletlenül duplán foglaltak, ezeket a Tesla most törölte, valamint további 8000 ember döntött úgy, hogy visszamondja az előrendelést.

Így is maradt 373 ezer előrendelés,

ami érvényben maradt.

A Model 3-assal a Tesla óriási lépéssel kerül közelebb ahhoz a céljához, hogy 2018-ban félmillió autót értékesítsen, ami a tízszerese lenne a tavalyi eladásnak. Nagy kérdés viszont, hogy mikor indulhat az új, elérhetőbb árú típus tömeggyártása, mivel a Model S és X esetén is komoly késésbe futottak bele.

A jelenlegi tervek szerint

2017 második felében gördülnek ki az első darabok a gyárból,

amelyeket még az év vége előtt át is vehetnek majd az első vevők.