Az Uber tett egy komoly lépést afelé, hogy a jövőben még többet keressen a közösségi autómegosztó szolgáltatással.

Az Uber elkezdt tesztelni az Egyesült Államokban a saját önjáró autóját, amelyet egy Ford Fusion Hybrid-ből alakítottak át. A lézerszkennerekkel, kamerákkal, radarokkal felszerelt jármű azért az acélvárosnak becézett Pittsburgh-ben (Pennsylvania állam) koptatja az aszfaltot, mert itt van az Uber technológiafejlesztő központja. Jelenleg arra használják a Fordot, hogy feltérképezze a környezetet, és hogy ezzel párhuzamosan teszteljék az önvezető technológiáját. 

Forrás: Uber

Az Uber jelenleg piacvezető Amerikában az autómegosztó szolgáltatások között, így kézenfekvő, hogy már az automatizált vezetésre képes autók felé kacsingat, mivel rengeteg pénzt tudna megspórolni, ha nem lenne szüksége emberi vezetőkre. 

Persze a cég inkább a biztonságot hangsúlyozza a közleményében: állításuk szerint a világon közel 1,3 millió ember hal meg évente közlekedési balesetben, aminek 94 százalékát emberi hiba okozza. Ezt a számot jelentősen vissza lehetne szorítani a robotautók bevezetésével, de járulékos előnyként a torlódások is csökkennének.