Soha nem látott magyar akció a gyorshajtók ellen

gyorshajtás
Vágólapra másolva!
Forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőn a Nógrád megyei Karancsalján, hogy fellépjenek a gyorshajtókkal szemben.
Vágólapra másolva!

A szervező Karancsaljáért Alapítvány kuratóriumi tagja az MTI-nek elmondta: a megmozduláson a falu lakói, köztük szülők, pedagógusok, önkormányzati képviselők és gyerekek vesznek részt.

Mede Zsuzsanna tájékoztatása szerint Karancsalja viszonylag hosszú falu, a 2206-os úton sok egyenes szakasszal, amelyen a motorosok és az autósok is gyakran száguldoznak. Azt mondta, semmilyen kultúrája nincs a közlekedésnek az iskola és az óvoda közelében sem.

Szemléletváltást szeretnének kikényszeríteni a szervezők

Évtizedes probléma ez a faluban, és bár balesetek nem történtek, ennek leginkább az az oka, hogy a helyiek "megtanultak védekezni". Hétfőn délelőtt 11 és 12 óra között teljes útlezárás mellett, rendőri részvétellel zajlik majd a demonstráció, a résztvevők az általános iskola és a községi park közötti szakaszon vonulnak fel.

A megmozdulást követően az alapítvány az önkormányzattal együtt egy táblát helyez majd ki a falu elején és végén, ezen sárga alapon fekete betűkkel az szerepel majd piktogramok felhasználásával:

"Kérlek, tartsd be az 50-et, mert itt él a család, a kutyám és a macskám!"

Mede Zsuzsanna úgy fogalmazott, nem büntetést vagy traffipaxot akarnak Karancsaljára, békés eszközökkel törekednének a változásra, arra, hogy szemléletváltozás következzen be a járművezetőknél.