Meglepő új rendszámok jönnek Magyarországon

műszaki vizsga EGYÉB TÁRGY ÉPÜLET HÉTKÖZNAPI munka közben nő rendszámtábla SZEMÉLY TÁRGY üzem
Győr, 2012. szeptember 13. Egy munkás elkészült rendszámtáblákat szed le a szortírozó kocsiról a Plaket Kft. győri üzemében, ahol a gépjárművek rendszámait gyártják, 2012. szeptember 13-án. Még az idén döntés születhet a területi (megye, járás) alapú rendszámokról, és amennyiben a bevezetés mellett dönt az illetékes tárca, a műszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Hamarosan kiadják az utolsó N betűvel kezdődő rendszámot Magyarországon. Nem az jön utána, aminek kellene.
Vágólapra másolva!

A Vezess.hu cikke szerint az N-es rendszámok magyarországi kifutása után nem az O betűvel kezdődőek kiadása kezdődik el. Ez a sorozat kimarad, vagyis az N után a P betűs rendszámok jönnek majd.

A portálnak az illetékes Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala azt írta az ügyben, hogy „azért nem lehet O karakterrel kezdeni, mert összetéveszthető a Q és a 0 karakterekkel (Pl.: OOQ-011)”. A hivatalnak egyébként nincs tudomása arról, hogy újra napirendre került volna a területalapú rendszámok bevezetése.

A M-nek rég vége, jön a P. M-et 2015. 03. 11-én adtak ki utoljára Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A rendszámvadászok bejegyzései alapján Magyarországon jelenleg NSX-nél tartanak a kiadások. A rendszámok gyors fogyásának oka, hogy nemcsak az új autók, hanem a külföldről importáltak is pörgetik a kiadásokat.