Ezek az autók mindig eszébe fognak jutni Bud Spencerről

bud spencer autó
Vágólapra másolva!
Bud Spencer filmjeiben a járművek is fontos szerepet kaptak, a Különben dühbe jövünkben például az egész cselekmény egy autó körül forgott.
Vágólapra másolva!

A termékmegjelenítés annyira régi műfaj a filmekben, hogy már az 1972-es Puma Dune Buggy is egy ilyen konstrukció keretében kerülhetett be Bud Spencer és Terence Hill egyik legnépszerűbb mozijába. A kis olasz műhely autójának alapjait a Volkswagen Bogár adta, a hajtáslánc is kompletten a tömegautóból érkezett.

Kaptak belőle egy újat, de minek

A buggy üresen viszont mindössze 560 kilós volt, így kimagasló vezetési élményt nyújtott. A Puma története 1993-ban ért véget, amikor leégett a gyár és vele együtt a legújabb prototípus, az alapító Adriano Gatto pedig a törvényi szabályozás változása miatt nem akart mindent elölről kezdeni.

Carlo Pedersoli és Mario Girotti filmjeiben a járművek máskor is fontos szerepet kaptak. Az És megint dühbe jövünkben az akkoriban nagyon népszerű roncsderbik kaptak kiemelt szerepet, a cselekmény középpontjában volt egy kamion is.

Klasszikus csőrös amerikai teherautó a színészpáros több más filmjében is feltűnt (például Nyomás utána!), az emlékezetes pisztáciás jelenet középpontjában pedig egy fagyiskocsi volt.

Titkosügynökökhöz illő feltűnésmentesség

A Nyomás utána című filmben texasi milliomosoknak álcázott titkosügynököket játszik a két legenda, emlékezetes kalandokat átélve egy szarvval díszített, dallamkürtös, 1958-as Lincoln Continentalban. Végtelenül hosszú motorházteteje alatt egy hétliteres V8-as motor gurgulázott, a luxuskabrió a Cadillac Eldorado első számú vetélytársa volt.

Két vezérműtengelyes motor bőgésétől zengtek Nápoly utcái

Évtizedek óta hagyományosan Alfa Romeókkal járnak az olasz csendőrök és rendőrök, természetesen ilyen autó volánja mögé pattant Bud Spencer is, amikor 1973-ban leforgatták a Piedone, a zsaru című filmet. Rizzo felügyelő Nápolyban üldözi a drogkereskedőket, és az egyik első európai sportszedán, a dupla vezérműtengelyes motorú, tárcsafékes, korát messze megelőző Giulia ebben remek partnere.

Bárcsak segítene valaki

1977-ben forgatták a Bűnvadászok című olasz vígjátékot, de nem európai helyszíneken, hanem zömmel Miamiban. Bud Spencer és Terence Hill rendőrnek áll, és nem elsősorban autók, hanem Harley-Davidson rendőrmotorok nyergében parádéznak, de a legtöbb néző retinájába valószínűleg egy másik jelenet égett bele: két szőke hölgy egy '75-ös Chevrolet Caprice lerobbanását színlelve próbálta behálózni a zsarukat.

Különben dühbe jövünk

A Különben dühbe jövünk jeleneteit máig kívülről fújja egy generáció, és az emlékezetesek közé tartozik a motorokkal vívott lovagi torna is. Terence Hill gépe (egy spanyol gyártású, 1973-as Ossa 250 AE enduró) is nagyon menő, de Bud Spencer óriáskerekűje mindent visz: egy Moto Zodiaco Tuareg, amelyet kifejezetten lápos, homokos talajra fejlesztettek ki munkagépnek.

Nem éppen szokványos fényezés

Eredetileg a Piedone-sorozat brazil folytatásának szánták, de végül önálló moziként, Nincs kettő négy nélkül címen készült el Bud Spencer és Terence Hill 1984-es filmje, amelyben a főhősök kettős szerepet játszanak. Egy 1962-es Rolls-Royce Silver Cloud II-t használnak benne, olyan fényezésekkel és trükkökkel, amelyektől a gyárban valószínűleg mindenki ereiben meghűlt a vér.