Sokkoló eredmények, közzétették 30 autó valódi fogyasztását

fogyasztás
Vágólapra másolva!
A PSA közzétette harminc legnépszerűbb modelljének valós felhasználási körülmények között mért üzemanyag-fogyasztási adatait.
Vágólapra másolva!

A Transport & Environment (T&E) és a France Nature Environnement (FNE) szervezetekkel közösen végzett teszteken mért üzemanyag-fogyasztási értékeket a Bureau Veritas hitelesítette. A valós körülményeket produkáló tesztek pontos képet adtak arról, hogy a Peugeot, Citroën és DS modellek mennyi üzemanyagot fogyasztanak valójában.

A tesztelések során mért fogyasztási értékeket a "Real Driving Emissions" (RDE) európai uniós projektben meghatározott kritériumoknak megfelelő, autóban elhelyezett mobil mérőműszer (portable emissions measurement system - PEMS) szolgáltatta.

Forrás: PSA

A mérések normál, közúti forgalomban (25 km városban, 39 km országúton és 31 km autópályán), valós vezetési körülmények között (légkondicionáló használata, a személyek és a poggyászok súlya, útminőség stb.) történtek.

Forrás: PSA

A PSA tervei szerint 2016 végén a Peugeot, a Citroën és a DS márka honlapjára felkerül egy kalkulátor, amelynek segítségével az ügyfelek előre megtudhatják járművük várható, valós fogyasztását a beírt vezetési stílus és felhasználási körülmények alapján (városi/országúti/autópályán történő közlekedés aránya, járműterhelés stb.).

Forrás: PSA

A most közzétett adatok alapján jelentős eltérés van a jelenlegi szabvány szerint mért és a valós fogyasztások között.