Sok kritika érte furcsa farkialakítása miatt az első generációs Panamerát. A hetekben kiderült, minden hibát kijavítottak az utódnál, de a java csak most jön: érkezik a még különlegesebb shooting brake.

Október elején, a Párizsi Autókiállításon fog bemutatkozni a Porsche első kombija, közölte a hírt Dr. Gernot Dollner, a Panamera gyártásának felelőse. Nem sokkal később elindulnak a futószalagok, vagyis nagyon jók az esélyei annak, hogy még idén a szalonokba kerüljön.

Ez még a tanulmányautó, de a hátsó aligha fog megváltozni. Elmarad viszont a ferdehátú alapmodellek menet közben nyíló, háromrészes szárnyaForrás: Porsche

Az álcázott prototípusokkal lassan befejeződik a tesztelés, a végleges formáról még egyetlen részlet sem szivárgott ki. Biztosnak tűnik viszont, hogy a négy éve bemutatott Sport Turismo Concepthez nagyon közel fog állni a szériaváltozat, amit az új ferdehátú alapmodellek hasonló formajegyei is megerősítenek.

Hagyományos kilincs és visszapillantó tükör, ennyi változás várható a szériamodellenForrás: Porsche

Elsősorban hosszabb és laposabb tetőlemezében, meredekebben álló hátsó szélvédőjében fog különbözni tőle a shooting brake, természetesen a raktere is jóval tágasabb lesz. Persze nem szállítókapacitásával, hanem stílusával fog hódítani, elsősorban a Mercedesnél aggódhatnak a CLS kombi eladásai miatt.

Szemből alig változik a formavilág, csak a lámpatest formája. Cél, hogy felismerhető legyen a 911-rokonságForrás: Porsche

A technikai részleteket illetően nem kell sokat találgatni, a ferdehátú megoldásai köszönnek vissza, tehát ez is új generációs, könnyített padlólemezt és új, érintőképernyős szórakoztató elektronikát kap. Átveszik a 911-es kormányát a menetdinamikai kapcsolókkal, a benzinesekből, dízelből és plug-in hibridből álló motorkínálat csúcsán a V8-as turbó trónol majd, 600 lóerővel.

Egy az egyben átveszik a ferdehátú elegáns műszerfalátForrás: Porsche