Leszámol az emberekkel, autógyár helyett űrbázist épít a Tesla

Tesla Model 3
Vágólapra másolva!
Ember nélkül működik majd, és leginkább egy földönkívüli űrállomásra hasonlít majd a Tesla következő, 3-as modelljét gyártó üzem.
Vágólapra másolva!

A Tesla Model 3-at gyártó üzem "gépeket előállító gép" lesz, és mire öt múlva felveszi végleges formáját, leginkább egy földönkívüli űrbázisra fog hasonlítani - közölte befektetői telefonkonferencián Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.

Forrás: Tesla

A gépeket gyártó gép már olyan bonyolult szerkezet lesz, ami kizárja a gyártási folyamat közvetlen emberi irányítását és a Model 3 összeszerelésében sem vehetnek majd részt munkáskezek.

Állandó veszteség

Csaknem 60 százalékkal nőtt az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla vesztesége az idei második negyedévben. A kaliforniai székhelyű vállalat sorozatban a 13. negyedévet zárta veszteséggel, miközben árbevétele 33 százalékkal, 1,3 milliárd dollárra (363 milliárd forint) emelkedett. A veszteség bő 290 millió dollár (81 milliárd forint) volt a 2015 második negyedévi 184 millió dollár után.

"A gyártósoron már nem lehetnek emberek, mert akkor miattuk le kell lassítani a folyamat sebességét" - mondta annak említése nélkül, hogy a gépektől mennyivel gyorsabb termelésre számít.