Ijesztő dolgok derültek ki a magyar autósokról

fáradt autós
Vágólapra másolva!
Egy magyar autósok körében készült felmérés szerint hetente több mint öt órát ülünk az autóinkban. Az a baj, hogy nagyon keveset mozgunk utána.
Vágólapra másolva!

A magyar autóvezetők hetente átlagosan 5,1 órát töltenek az utakon, mégis mindössze 15 százalékuk sportol mindennap. Az autósok 57 százaléka naponta használja gépjárművét, amely még tovább nyújtja az ülőpózban töltött napi órák mennyiségét – derült ki a Bridgestone Magyarország megbízásából az Ipsos piackutató intézet által végzett országos, reprezentatív felmérésből.

Magyarországon a gépjárművel közlekedőknek mindössze 34 százaléka sportol tudatosan. Az autósok 36 százaléka kerékpározással, 28 százaléka otthoni tornával, 20 százaléka pedig futással igyekszik formában tartani magát.

Forrás: Bridgestone

Az autóvezetők saját bevallásuk szerint heti három alkalommal végeznek testmozgást, mégis nagyon kis részük, mindössze 5 százalékuk érzi magát csúcsformában, a 29 százalékuk átlagos fizikai állapotban lévőnek,

17 százalékuk pedig kifejezetten ellustultnak érzi magát.

Arra a kérdésre, hogy gyakoribb sportolásra motiválná-e, ha a testmozgás egyúttal megmérettetést vagy nyereményt is jelentene, az autósok 72 százaléka, jellemzően a 18–34 éves korosztály igennel válaszolt: 30 százalék a versenyzés élményéért sportolna inkább, 42 százalékukat pedig valamilyen jutalom lehetősége sarkallna aktívabb életmódra.