Migránst bújtattak Magyarország legnagyobb kamionos versenyén

kamionos verseny
Vágólapra másolva!
Többek között elrejtőzött migránst kellett megtalálniuk az idei 5 tengelyen - biztos kézzel kamionos vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny résztvevőinek.
Vágólapra másolva!

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által közösen szervezett zsámbéki döntőn az ország tíz legjobb kamionsofőrje mérte össze tudását az egymillió forintos fődíj reményében.

Forrás: Szappanos Bálint

Két Best Truck Driver Hungary feliratú hobbirendszámtábla díszítheti Könczöl András autóját – két év kihagyás után ugyanis ismét ő lett a nagy kamionos verseny nyertese. Idén 350 jelentkezőből kerültek ki a legjobbak, megduplázva a tavalyi jelentkezők számát.

A korábbi évekhez hasonlóan a döntősöknek technikai ügyességüket és szaktudásukat kellett bizonyítaniuk. Lejárt engedélyeket, nem szakszerűen rögzített rakományt és hasonló apró hibákat kellett megtalálniuk és időre kijavítaniuk.

Forrás: Szappanos Bálint

Az idei feladatsor összeállítása a szakmával járó aktuális veszélyekre is rámutatott: egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben elrejtőzött migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák.